Du er ikke logget på
The Meta Data Pages
meta / Danmark / variables / Livsfasemodel
Livsfasemodel

Properties

ID hou_lifephase_model_v2
Country Danmark
Group Modeller
Name Livsfasemodel
Description Livsfasemodellen viser den mest overrepræsenterede livsfase for husstanden og dens klynge i forhold til andelen af den pågældende livsfase i Danmark. Livsfase er modelleret ud fra variablene alder, civilstand og børn.
Defined on Husstande
Data Levels Enhedsadresser, Celler
Value Type Category
Source Geomatic
Version 1.1.2022
Update Frequency Årligt

Categories

ID Name Description
young Unge Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af unge i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. Unge er defineret ud fra en høj andel af personer under 22 år i husstandens klynge.
starters_single Unge voksne, singler Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af singler mellem 23-29 år i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. "Unge voksne, singler" er defineret ud fra en høj andel af både singler uden børn og personer mellem 23-29 år i husstandens klynge.
starters_couple Unge voksne, par Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af par mellem 23-29 år i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. "Unge voksne, par" er defineret ud fra en høj andel af både par uden børn og personer mellem 23-29 år i husstandens klynge.
settled_single Etablerede singler Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af singler mellem 30-65 år i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. Etablerede singler er defineret ud fra en høj andel af både singler uden børn og personer mellem 30-65 år i husstandens klynge.
settled_couple Etablerede par Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af par mellem 30-65 år i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. Etablerede par er defineret ud fra en høj andel af både par uden børn og personer mellem 30-65 år i husstandens klynge.
fam Familier Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af familier i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. Familier er defineret ud fra en høj andel af både par og singler med børn samt personer mellem 18-65 år i husstandens klynge.
exp Livserfarne Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af livserfarne i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. Livserfarne er defineret ud fra en høj andel af personer mellem 66-73 år i husstandens klynge
senr Seniorer Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af seniorer i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. Seniorer er defineret ud fra en høj andel af personer over 73 år i husstandens klynge.