Du er ikke logget på
The Meta Data Pages
meta / Danmark / variables / Livsfasemodel (Udfases)
Livsfasemodel (Udfases)
This variable is no longer being updated.

Properties

ID hou_lifephase_model
Country Danmark
Group Modeller
Name Livsfasemodel (Udfases)
Description Livsfasemodellen viser den mest overrepræsenterede livsfase for husstanden og dens klynge i forhold til andelen af den pågældende livsfase i Danmark. Livsfase er modelleret ud fra variablene alder, civilstand og børn.
Defined on Husstande
Data Levels Enhedsadresser (Expired), Celler (Expired)
Value Type Category
Source Geomatic
Version 1.1.2021
Update Frequency Årligt

Categories

ID Name Description
young Unge Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af unge i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. Unge er defineret ud fra en høj andel af personer under 18 år i husstandens klynge.
single_18_29 Singler mellem 18-29 år Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af singler mellem 18-29 år i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. Singler mellem 18-29 år er defineret ud fra en høj andel af både singler uden børn og personer mellem 18-29 år i husstandens klynge.
couple_18_29 Par mellem 18-29 år Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af par mellem 18-29 år i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. Par mellem 18-29 år er defineret ud fra en høj andel af både par uden børn og personer mellem 18-29 år i husstandens klynge.
single_30_65 Singler mellem 30-65 år Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af singler mellem 30-65 år i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. Singler mellem 30-65 år er defineret ud fra en høj andel af både singler uden børn og personer mellem 30-65 år i husstandens klynge.
couple_30_65 Par mellem 30-65 år Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af par mellem 30-65 år i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. Par mellem 30-65 år er defineret ud fra en høj andel af både par uden børn og personer mellem 30-65 år i husstandens klynge.
fam Familier Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af familier i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. Familier er defineret ud fra en høj andel af både par og singler med børn samt personer mellem 18-65 år i husstandens klynge.
exp Livserfarne Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af livserfarne i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. Livserfarne er defineret ud fra en høj andel af personer mellem 66-73 år i husstandens klynge.
senr Seniorer Husstande, hvor der i klyngen er en overrepræsentation af seniorer i forhold til andelen i denne livsfase i Danmark. Seniorer er defineret ud fra en høj andel af personer over 73 år i husstandens klynge.